Radim Sieber, DR. Obek a já | Trampská kuchyně mezi skalami | Vandr a hlavně velká pohoda

Ahoj, moje kánoe zůstala zase doma, protože jsme se domluvili s Radimem a Dr. Obkem na vandr do hor  [41.]

Auto jsme nechali ve vesnici a pak se vydali do nekonečného a prudkého kopce. Vandry s Radimem jsou vždy o velké pohodě, krásné přírodě, skvělém povídání a taky o dobrém jídle. Tak se stalo i tentokrát. Šlapali jsme, povídali si, prohlíželi si zajímavou přírodu, občas jsme se zastavili, něco uvařili a samozřejmě poseděli u ohně.

K večeru jsme se zastavili u krásné skály, postavili přístřešky a udělali oheň. Už v Ostravě jsme zastavili v řeznictví na Alšáku a koupili tradičně tlusté plátky krkovičky (na dva prsty). Příprava byla podle Radimova receptu (pouze zelený pepř a sůl, nic víc). Pokec u ohně byl moc fajn.

Ráno jsme si udělali snídani, sbalili se a pořádně uklidili tábořiště. Zakládáme si na tom, že po nás nesmí zůstat žádná výrazná stopa. Pak jsme se přesunuli na jiné místo. Po cestě byly opravdu nádherné skály a výhledy. Stromy mají zatím nádherně světle zelené listy a již brzy ztmavnou. Toto období je moc krásné obzvláště se slunečným počasím. To je pak v lese úžasné světlo.

Procházeli jsme naše stará místa, kde jsme kdysi spali a kontrolovali jsme s odstupem času, jestli se nám tehdy opravdu povedlo zahladit všechny stopy. Skutečně se to povedlo. Nikdo by nepoznal, že tam někdo tábořil. Na tom si necháváme skutečně záležet.

Odpoledne jsme dorazili na nové tábořiště, postavili si opět přístřešky, ohniště a také lavičku. Radim se rozhodl spát pod širákem. Drobek se nabídl, že nařeže dřevo na lavičku. Musím se přiznat, že jsem se tomu docela vyhnul, protože jsem minule zlomil Radimovi špičku pilky Fiskars :). Drobkovi se to taky teď povedlo. Fiskars je dobrá pilka, ale špičky nic nevydrží.

Ráno jsme opět vše uklidili a vydali se na vyhlídku. Pozorovali jsme pyl ze smrků, který byl všude. Drobek si musel pořád čistit brýle. V dálce nad lesy vypadal pyl jako kouř. Na vyhlídce nám Radim ukázal, jak se krájí slanina bez prkénka. To mě inspirovalo ukázat, jak se krájí klobása bez prkénka. Vařil jsem čínskou polévku s ostravskou klobásou „podle Pohlreichova receptu“.

Odpoledne jsme už byli doma. Vandr se opět povedl.

  • 00:00 Radim promlouvá
  • 00:35 Putování mezi skalami
  • 00:58 Rozdělání ohně
  • 01:06 Therm-a-Rest NeoAir Xtherm NXT R
  • 01:17 Krkovička na ohni
  • 02:16 Povídání o ohně
  • 02:40 Ráno v lese
  • 02:59 Trampská snídaně
  • 03:34 Úklid tábořiště a odchod
  • 03:46 Jarní krása skal a lesu
  • 04:54 Jak krájet slaninu bez prkénka
  • 05:25 Jak krájet klobásku bez prkénka
  • 06:20 Jak vařit tureckou kávu v lese
  • 06:59 Opět zlomená pilka Fiskars
  • 07:35 Stavění tarpů
  • 08:16 Večerní oheň
  • 09:41 Káva v lese
  • 09:53 Lanshan tarptent
  • 10:06 Úklid a zahlazení stop po táboření
  • 10:26 Pyl nad lesem
  • 10:55 Konec vandru

Pár fotek z videa

Výběr snímků přímo z filmu - připravuju

Vybavení: Záběry jsou natočené a i sestřihané v mobilu iPhone 14 Pro.