Radim Sieber a já | Jak ulovit a připravit na ohni kočkana tříprstého

O víkendu jsme se opět domluvili s Radimem na malý vandr. Chtěli jsme prozkoumat jednu zajímavou studánku a samozřejmě něco dobrého uvařit. [30.]

Přímý odkaz na video: Radim Sieber a já | Jak ulovit a připravit na ohni kočkana tříprstého

Kočkan tříprstý

Radim Sieber a Paddling Tramp, vaření na ohni - Kočkan tříprstýRadim vybral trasu na malý vrchol. V tom vedru to bylo hodně náročné, ale příroda byla nádherná. Brzy jsme vystoupali až na hřeben, kde jsme objevili zajímavé skalní útvary. Studánka byla jen kousek.

Vrátili jsme se ke skalám, protože studánka byla vyschlá. U převisu Radim uviděl vzácného „kočkana tříprstého“. Probudily se v něm primitivní smysly a bájné zvíře ulovil. Udělali jsme oheň a „kočkana“ připravili na zeleném pepři. Radim opět použil slezskou pánev.

Optimální tloušťka správného steaku

Radim Sieber a Paddling Tramp, vaření na ohni - Kočkan tříprstýBěhem pár minut přestalo pršet. U jídla jsme debatovali o správné tloušťce steaku a o jménu jedné řeznice z našeho oblíbeného řeznictví. Výsledek: optimální tloušťka správného steaku jsou 2 prsty a jméno řeznice je zřejmě Borodyová (film: Smích se lepí na paty). Chvílemi pršelo a pak zase bylo dusno. Po jídle jsme se vydali do údolí k potoku. Postavili jsme rychle stany a začalo zase pršet. Přestalo to až v noci. Těšil jsem se sice na posezení u ohně, ale poměrně rychle jsem usnul.

Bavorské knedlíky na ohni

Radim Sieber a Paddling Tramp, vaření na ohni - Kočkan tříprstý a bavorské knedlíky na ohni Radim vstával brzy a začal dělat dřevo. U ohně se lépe připravuje snídaně. Ráno byla mlha, místo bylo opravdu kouzelné. Jahody a borůvky byly všude kolem nás. Hned u potoka rostla máta. Ta vůně mi připomíná dětství v turistickém oddíle. Dělali jsme si z máty čaj a listy dávali do táborové sauny. Radim začal připravovat zeleninovou polévku. Osmažil cibulku a špek. Přidal vodu, papriky, žampiony, mrkev, petržel, palici česneku, sůl a trochu mouky. Výsledek byl úžasný.

Po nějakém čase jsem začal připravovat oběd. Bavorské knedlíky se sýrem, špekem a trochu máty. Bavorské knedlíky jsem už dlouho nedělal. Doma byly staré rohlíky, tak mě to napadlo.

Máme to zvláštní koníček, co? Zase jsme měli plná břicha dobrot. A hlavně v hlavě spoustu zážitků. 

Zdraví Paddling Tramp, ahoj!

Jak probíhal náš vandr (kapitoly):

Kliknutím na kapitolu níže se dostanete na konkrétní minutu ve videu. 

Pár fotek z videa

Výběr snímků přímo z filmu

Vybavení: Téměř všechny záběry jsou natočené a i sestřihané v mobilu iPhone 11 a občas doplněné o záběry z dronu DJI mini 2

Další informace k GASTROvandru: