Radim Sieber a já | GASTROvandr | Jak jsme si ládovali břicha v Beskydech
V sobotu ráno jsme s Radimem vyrazili do Beskyd. Nejprve jsme se však stavili u řezníka. Za necelou hodinu jsme už byli v lese. [29.]
Přímý odkaz na video: Radim Sieber a já | GASTROvandr v Beskydech | Dušeňáky, steaky a plná břicha
Plná břicha – dobrý relax 🙂
V sobotu ráno jsme s Radimem vyrazili do Beskyd. Nejprve jsme se však stavili u řezníka a v obchodě, abychom tam neumřeli hlady. Za necelou hodinu jsme se přiblížili k tábořišti. Já jsem šel přeparkovat auto na bezpečnější místo a Radim už vyšel napřed.
Tábořiště bylo opravdu překrásné. Udělali jsme dřevo, přístřešek u ohně proti dešti a pak Radim začal připravovat vepřovou krkovičku na zeleném pepři. Jako vždy se mu steaky povedly. Během chvíle jsme zapomněli na všechny starosti a naplnili si břicha.
Dušeňáky z kynutého těsta na ohni
Čas rychle utíkal, povídali jsme si a já odpoledne začal připravovat dušeňáky podle starého rodinného receptu. Když jsem byl malý, tak je smažila prababička a dávala na ně skořici, cukr a mačkané jahody. Dlouho jsem se nemohl smířit s tím, že dušeňáky jsou vlastně langoše a všichni je jí naslano :).
K večeru jsme měli zase nacpaná břicha a opět jsme se shodli, že je to vynikající způsob jak zrelaxovat. Prostě vyjet do přírody, vařit nějaké lahůdky a dobře se najíst. Možná primitivní, ale funguje to.
Posezení u ohně
U večerního ohně jsme si přiťukli na zdraví právě narozeného vnuka od Radima. Po chvíli jsme byli oba překvapeni, že je jedna hodina v noci, tak jsme šli spát. Ráno jsme si připravili vydatnou snídani: sýrový burger a smaženou slaninu.
Ohniště jsme jako vždy důkladně prolili vodou a celé tábořiště jsme uklidili tak, že by nikdo nepoznal, že jsme tam byli dva dny.
Zdraví Paddling Tramp, ahoj!
Pár fotek z videa
Výběr snímků přímo z filmu
Vybavení: Téměř všechny záběry jsou natočené a i sestřihané v mobilu iPhone 11 a občas doplněné o záběry z dronu DJI mini 2
Další informace k GASTROvandru: